Suroviny vyjdou na 5 porcí.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 3 vejce z toho 2 vařená natvrdo
- 1 cibule
- 330 ml smetany
- 150 g nastrouhaného tvrdého sýru
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 150 g salámu, nebo šunky
- sůl
- pepř
- máslo na vymazání pekáčku nebo plechu
- Brambory uvařte ve slupce do měkka. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky široké asi 1 cm. Vložte je na dno vymazaného pekáče. Můžete je nakrájet i syrové. Ulehčíte si tak práci, ale budou se péct déle.
- Nakrájejte na kostičky šunku, nebo salám, cibuli a vajíčka. Vše promíchejte a přidejte do pekáčku.
- V misce rozšlehejte smetanu, vejce a strouhaný sýr. Směs osolte a opepřete. Směsí zalijte brambory v pekáči.
- Pečte na 200 °C dozlatova.
Foto: Adobe Stock
Keep Scrolling