Francouzské brambory
Zdroj: Adobe Stock

Zapečené brambory

Suroviny vyjdou na 5 porcí.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 3 vejce z toho 2 vařená natvrdo
  • 1 cibule
  • 330 ml smetany
  • 150 g nastrouhaného tvrdého sýru
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 150 g salámu, nebo šunky
  • sůl
  • pepř
  • máslo na vymazání pekáčku nebo plechu
  1. Brambory uvařte ve slupce do měkka. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky široké asi 1 cm. Vložte je na dno vymazaného pekáče. Můžete je nakrájet i syrové. Ulehčíte si tak práci, ale budou se péct déle.
  2. Nakrájejte na kostičky šunku, nebo salám, cibuli a vajíčka. Vše promíchejte a přidejte do pekáčku.
  3. V misce rozšlehejte smetanu, vejce a strouhaný sýr. Směs osolte a opepřete. Směsí zalijte brambory v pekáči.
  4. Pečte na 200 °C dozlatova.

Foto: Adobe Stock

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*