Nerezová ocel jako ekologický materiál. Stainless Europe hovoří o výhodách nerezové oceli

V současné době požadavky na ekologičnost použitých materiálů při výrobě a výstavbě stále rostou. Není tak divu, že pozice nerezové oceli na trhu stále posiluje, kromě toho, že se jedná o vysoce ekologický materiál, přináší nerez ocel i řadu dalších výhod, které si dnes uvědomuje stále více realizačních firem i investorů. Jaké tedy jsou přednosti nerezové oceli?

Proč je nerezová ocel považována za ekologický materiál?

Kromě produkovaného odpadu se dnes při výrobě zaměřujeme i na uhlíkovou stopu, v tomto ohledu patří výroba nerezové oceli mezi málo riziková odvětví. Povrchová úprava kovů, která se u nerez oceli používá se jmenuje galvanické pokovení a slouží k prodloužení životnosti materiálů produkuje minimální množství odpadních látek a díky tomu představuje velmi malé riziko pro životní prostředí.

Nerezová ocel je navíc 100% recyklovatelná a patří k nejčastěji recyklovaným kovům. Řada průzkumů totiž uvádí, že až 95 % výrobků z nerezové oceli je úspěšně recyklováno, oproti ostatním běžně používaným materiálům napříč obory se tak jedná o skutečně působivé číslo.

Jak je nerezová ocel recyklována?

Abyste lépe pochopili jako moc je nerez ocel ekologická, je vhodné si uvést proces její recyklace. Nerez je shromažďována od koncových zákazníků či od zpracovatelských firem a následně je tento odpad zpracován a doručen do hutí. Zde pak slouží jako druhotná surovina při produkci nové nerezové oceli, nerezový odpad nebo chcete-li šrot pak tvoří 65-70 % při výrobě nové nerezové oceli. Až 99 % již vyprodukované nerezové oceli se pak daří díky efektivní recyklaci vracet zpět do oběhu.

Jaké další výhody nerezová ocel přináší nejen realizačním firmám, ale i investorům?

Nerezová ocel se stala oblíbenou volbou při stavbě i výrobě již v druhé polovině 19. století, protože nabízí vysokou odolnost a velmi dlouhou životnost, při které si navíc zachovává svůj původní vzhled i při velmi jednoduché údržbě. Není tak divu, že se nerez ocel a komponenty z ní používají v zdravotnictví, farmakologii, stavebnictví, průmyslové výrobě či v módním průmyslu.

Navíc je tento materiál jednoduše dostupný, a to i na řadě e-shopů. Zde vyniká svou nabídkou výrobků z nerezové oceli internetový obchod www.stainlesseurope.cz, který je stabilním partnerem pro různě velké společnosti i fyzické osoby.

Externí článek partnera

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*