Cuketa na másle a česneku
Zdroj: Pixabay.com

Recepty z cukety – restovaná cuketa na česneku a másle

Restovaná cuketa podávaná jako rychlá snadná příloha. Není potřeba nic složitého vymýšlet, ani cuketu “převlékat” za něco jiného.

Ingredience:

  • 2 středně velké cukety
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce nasekaného česneku (3-4 stroužky)
  • 1 jarní cibulka
  • 1 – 2 lžíce čerstvé citronové šťávy nebo jablečného octa
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu nebo sýru pecorino
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Nakrájejte cuketu. Jak moc, to je už na vás. Můžete ji krájet na kolečka, půlkolečka nebo na kostičky.
  2. Máslo rozpusťte v široké pánvi na středím plameni. Přidejte cuketu a česnek a za občasného míchání restujte, dokud cuketa místy nezhnědne a nezměkne. To bude trvat cca 3 až 5 minut.
  3. Stáhněte plamen a vmíchejte nasekanou šalotku, vymačkanou citronovou šťávu a sýr. Podle chuti dochuťte špetkou soli a černého pepře. Ihned podávejte.

Zdroj receptu: www.nspiredtaste.net

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*