Restovaná cuketa podávaná jako rychlá snadná příloha. Není potřeba nic složitého vymýšlet, ani cuketu “převlékat” za něco jiného.
Ingredience:
- 2 středně velké cukety
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce nasekaného česneku (3-4 stroužky)
- 1 jarní cibulka
- 1 – 2 lžíce čerstvé citronové šťávy nebo jablečného octa
- 1/4 hrnku strouhaného parmazánu nebo sýru pecorino
- sůl a pepř
Postup:
- Nakrájejte cuketu. Jak moc, to je už na vás. Můžete ji krájet na kolečka, půlkolečka nebo na kostičky.
- Máslo rozpusťte v široké pánvi na středím plameni. Přidejte cuketu a česnek a za občasného míchání restujte, dokud cuketa místy nezhnědne a nezměkne. To bude trvat cca 3 až 5 minut.
- Stáhněte plamen a vmíchejte nasekanou šalotku, vymačkanou citronovou šťávu a sýr. Podle chuti dochuťte špetkou soli a černého pepře. Ihned podávejte.
Zdroj receptu: www.nspiredtaste.net
Keep Scrolling