Ředkvičky jsou další často pěstovanou zeleninou. Jejich křehké bulvy mají štiplavou chuť, hodí se do salátů, nebo jen tak na chleba. A pozor – ve videu najdete i zmínku o ředkvičkových luscích – jsou výborné, chutnají podobně jako bulvy, jen jsou jemnější. Schválně, nechali jste už někdy pár ředkviček vykvést? Podívejte se na videonávod od eChaluparka.cz a zjistíte, jak ředkvičky snadno pěstovat.
Několik tipů:
– Ředkvičky nejlépe tvoří bulvy na jaře a na podzim. Proto je řadíme mezi tv. rostliny krátkého dne.
– Nemají vysoké nároky na půdu. Samozřejmě jim ale pomůže, pokud bude záhon spíš kypřejší, s podílem kompostu.
– Vysévat je můžete přímo do záhonu, od půlky dubna.
– Po výsevu ředkvičky vyjednoňte. Ty, které vytrhnete můžete omýt a přidat do salátů.
– Lepší je pravidelná zálivka. Pokud půda hodně vyschne a zalijete je, mohou praskat.
– Protože rostou krátce, nemusíte je hnojit.
– Využít se dají i listy ředkviček, třeba na pesto. Jedlé jsou i květy nebo lusky, které se vytvoří po odkvetení.
Zdroje: Youtube kanál eChaluparka.cz, Pixabay.com