Domácí langoše recept
Zdroj: Adobe Stock

Langoše

Domácí pochoutka, se kterou mohou pomoct i děti. Nechte je hlídat kvásek a pomáhat při tvarování placiček. Suroviny stačí na 8 porcí.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 270 ml mléka
  • lžička cukru
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • kečup
  • česnek
  • nastrouhaný sýr

Postup

  1. Lžíci mouky, cukr, 100 ml vlažného mléka a droždí smíchejte v kvásek. Dejte na teplé místo vzejít, dokud se nezačnou dělat bubliny.
  2. Ke kvásku přidejte zbytek mouky, mléka a soli. Vše vypracujte v hladké těsto. Při hnětení by měly vznikat bubliny a až se začne těsto odlepovat od vařečky, máte hotovo.
  3. Těsto poprašte moukou a dejte ho na půl hodiny vykynout.
  4. Z těsta vytvarujte malé bochánky a ty ještě nechte chvilku odpočinout. Po chvíli z nich začněte vytahovat placky a vkládejte je smažit v horkém oleji. Usmažte je po obou stranách dozlatova a podávejte s libovolnoukombinací utřeného česneku, kečupu a sýru.

Foto: Adobe Stock

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*