Guláš z hovězího masa
Zdroj: Adobe Stock

Hovězí guláš

Suroviny vyjdou na 4 porce.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa
  • 40 g sádla
  • 200 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kmín
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • chléb na zahuštění

Postup

  1. Maso, ideálně kližku, omyjte, nakrájejte na stejně velké kousky, osolte a opepřete. Cibuli pokrajejte na kostičky a osmažte na oleji, nebo sádle. Nebojte se barvy, na guláš by měla být tmavší. Přidejte kosky masa a osmahněte po všech stranách
  2. Přisypte mletou papriku a ostatní koření. Ryche orestujte, ale pozor, ať papriku nespálíte. Jídlo by zhořklo. Maso nechte dusit a když se vydusí šťáva, podlijte ho. Tohle zopakujte několikrát, dokud není částečně měkké.
  3. Pak přilijte víc vody, přidejte prolisovaný česnek, majoránku a duste doměkka. Zahustit můžete chlebem bez kůrky nadrobeným na jemno.
  4. Guláš podávejte s houskovým knedlíkem, chlebem, nebo těstovinami.

Foto: Adobe Stock

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*