Suroviny
- 1 litr vývaru, nebo vody
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 4 středně velké brambory
- hrst čerstvých hub (nebo sušených, předem namočených ve
vodě - 2 lžíce octa/li>
- snítka čerstvého kopru
- cukr
- bobkový list
- nové koření
- kmín
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- V kastrolu rozpuste máslo a přidejte i trochu oleje. Zaprašte moukou a restujte jíšku, dokud nezačne hnědnout a vonět. Poté ji zalijte vývarem, nebo vodou a metličkou rozšlehejte.
- Ke směsi přidejte nakrájené brambory, bobkový list, nové koření a kmín. Vařte, dokud brambory nezměknou. V průběhu toho si vedle na pánvi orestujte houby a také je přidejte do polévky.
- Nové koření a bobkový list vyndejte. Do polévky přilijte smetanu, opepřete, osolte a přidejte kopr. Dochuťte také octem a cukrem a nechte chvilku provařit.
- Kulajdu podávejte s natvrdo vařeným vejcem.
Foto: Adobe Stock
Keep Scrolling