Fotka k receptu na kulajdu
Zdroj: Adobe Stock

Kulajda

Suroviny

  • 1 litr vývaru, nebo vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 4 středně velké brambory
  • hrst čerstvých hub (nebo sušených, předem namočených ve
    vodě
  • 2 lžíce octa/li>
  • snítka čerstvého kopru
  • cukr
  • bobkový list
  • nové koření
  • kmín
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  1. V kastrolu rozpuste máslo a přidejte i trochu oleje. Zaprašte moukou a restujte jíšku, dokud nezačne hnědnout a vonět. Poté ji zalijte vývarem, nebo vodou a metličkou rozšlehejte.
  2. Ke směsi přidejte nakrájené brambory, bobkový list, nové koření a kmín. Vařte, dokud brambory nezměknou. V průběhu toho si vedle na pánvi orestujte houby a také je přidejte do polévky.
  3. Nové koření a bobkový list vyndejte. Do polévky přilijte smetanu, opepřete, osolte a přidejte kopr. Dochuťte také octem a cukrem a nechte chvilku provařit.
  4. Kulajdu podávejte s natvrdo vařeným vejcem.

Foto: Adobe Stock

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*