Suroviny vyjdou na 4 porce.
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 40 g sádla
- 200 g cibule
- 3 stroužky česneku
- kmín
- mletý pepř
- majoránka
- sůl
- mletá sladká paprika
- chléb na zahuštění
Postup
- Maso, ideálně kližku, omyjte, nakrájejte na stejně velké kousky, osolte a opepřete. Cibuli pokrajejte na kostičky a osmažte na oleji, nebo sádle. Nebojte se barvy, na guláš by měla být tmavší. Přidejte kosky masa a osmahněte po všech stranách
- Přisypte mletou papriku a ostatní koření. Ryche orestujte, ale pozor, ať papriku nespálíte. Jídlo by zhořklo. Maso nechte dusit a když se vydusí šťáva, podlijte ho. Tohle zopakujte několikrát, dokud není částečně měkké.
- Pak přilijte víc vody, přidejte prolisovaný česnek, majoránku a duste doměkka. Zahustit můžete chlebem bez kůrky nadrobeným na jemno.
- Guláš podávejte s houskovým knedlíkem, chlebem, nebo těstovinami.
Foto: Adobe Stock
Keep Scrolling