Ilustrační fotka k receptu na bramboráky
Zdroj: Adobe Stock

Bramboráky

Suroviny vyjdou na 4 porce.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 120 g hladké mouky
  • 150 ml oleje
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 10 ml mléka
  • majoránka
  • sůl
  • černý pepř

Postup

  1. Syrové brambory oškrábejte, omyjte a nastrouhejte je. Část vody z nich slijte.
  2. K bramborám přidejte sůl, pepř, vejce a majoránku. Podle potřeby přisypte i mouku, ale pozor, aby těsto nebylo moc husté.
  3. Rozehřejte na pánvi olej a sběračkou vylijte a rozetřete těsto do tvaru placky. Smažte po obou stranách dozlatova.
  4. Bramboráky můžete podávat jak teplé, tak i studené.

Foto: Adobe Stock

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*