Tohle klasické zeleninové lečo zná každý. Ať už od maminky, nebo z chalupy, kdy je potřeba zpracovat čerstvě sklizenou letní zeleninu. Suroviny stačí na 5 porcí.
Suroviny
- 500 g červené papriky
- 1 ks cibule
- 200 g měkkého salámu
- 2 vejce
- 2 lžíce sádla
- černý pepř
- sůl
Postup
- Očistíme zeleninu – papriku rozkrojíme, vykrojíme jádřinec a nožem vyklepneme zbytky semínek. Nakrájíme ji na kostičky.
- Rajčatům vykrojíme bubáky, nařízneme slupku a spaříme. Potom je dáme na chvíli do studené vody, oloupeme a pokrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.
- V hrnci si mezitím rozpustíme sádlo a přisypeme nakrájenou cibuli. Ke zpěněné cibulce přidáme papriku a restujeme, dokud nezměkne. Pak přidáme rajčata, sůl a necháme dusit.
- Vedle do hrníčku si rozklepneme vejce, které rozmícháme vidličkou. Tím lečo zahustíme, ochutíme solí a pepřem a necháme ještě chvilku prohřát.
Lečo můžeme podávat s chlebem, nebo s noky.
Foto: Adobe Stock
Keep Scrolling