Fotka leča
Zdroj: Adobe Stock

Klasický recept na lečo

Tohle klasické zeleninové lečo zná každý. Ať už od maminky, nebo z chalupy, kdy je potřeba zpracovat čerstvě sklizenou letní zeleninu. Suroviny stačí na 5 porcí.

Suroviny

  • 500 g červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 200 g měkkého salámu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • černý pepř
  • sůl

Postup

  1. Očistíme zeleninu – papriku rozkrojíme, vykrojíme jádřinec a nožem vyklepneme zbytky semínek. Nakrájíme  ji na kostičky.
  2. Rajčatům vykrojíme bubáky, nařízneme slupku a spaříme. Potom je dáme na chvíli do studené vody, oloupeme a pokrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  3. V hrnci si mezitím rozpustíme sádlo a přisypeme nakrájenou cibuli. Ke zpěněné cibulce přidáme papriku a restujeme, dokud nezměkne. Pak přidáme rajčata, sůl a necháme dusit. 
  4. Vedle do hrníčku si rozklepneme vejce, které rozmícháme vidličkou. Tím lečo zahustíme, ochutíme solí a pepřem a necháme ještě chvilku prohřát. 

Lečo můžeme podávat s chlebem, nebo s noky.

Foto: Adobe Stock

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*