Lívance navrstvené na sobě a ozdobené malinami a borůvkami
Zdroj: Adobe Stock

Lívance

Suroviny vyjdou na 2 porce.

Suroviny

  • 150 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • máslo na smažení

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, cukr a špetku soli. K směsi vyklepněte jedno vejce, olej a pomalu přilévejte mléko. Přitom šlehejte metličkou. Těsto nesmí být příliš řídké.
  2. Rozpalte lívanečník a smažte na másle dozlatova.
  3. Hotové lívanečky podávejte s marmeládou, javorovým sirupem, nebo smetanou.

Foto: Adobe Stock

Keep Scrolling

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*